Tuesday, March 13, 2012

Kurung lah lagi

Readers.. Fit sedih lah. Nak tau tak kenapa ? Sebab Fit asyik terperap je kat rumah. Readers bayangkan lah, fit nak pergi tusyen pun tak boleh. Apa kehe ? haihhh.. Belum lagi nak buat kerja folio tu. Dah lah kerja folio tu kena banyak keluar rumah. Hmmm.. tak apa lah kan ? tak siap folio pun tak apa. Kalau cikgu tanya kenapa tak siap ? Cakap je lah mak dengan bapak tak bagi keluar untuk cari maklumat. Hampeh -,-" Hmm.. dulu fit semangta je nak buat folio tu, kalau dah macam sekarang ni rasa malas pun ada jugak. Lagi2 sekarang ni.. ermmm.. perlu ke tau ? nak tau ke ? tak payah kot. Kalau nak tau pergi tanya fit sendiri. Jumpa face to face. Ya Allah SAKITNYA ! Readers.. Kalau fit pergi dulu, jangan lupakan fit okay ? Fit sayang korang semua ! Doakan fit sentiasa sihat walafiat okay ? Amin.. Okay fit dah tak tahan dah, dah sakit gila ni :( bye Assalamualaikum..

Thursday, March 1, 2012

Larian merentas desa

Lari lagi ! Lari cepat ! Lari laju ! Laju lagi !
hahaha.. Tu diaaaa. Fuhhhhh~penatnya. Btw,fit ada peningkatan jugak tahun ni. Tahun lepas fit dapat no. 28, tahun ni fit dapat no. 20. Alhamdulillah :D Ouchhh ! Ergghhhh.. Jari kaki fit luka lah. Hmmm.. It's okay, tak apa. Demi rumah sukan LAKSAMANA :) Lepas tu, fit dengan dua orang cousin fit pergi A.P. ( Ampang Point ) reramai. Kitorang makan kat Taiwan House. Pergghhhh ! Kenyang gila. Fuhhhhh ~ dah lepas makan, kitorang jalan2 dulu kat A.P. tu. Lepas semua bebudak lelaki dah balik, baru lah fit, isma, kak fana dengan fatimah pergi karaoke. Hahahaha... Dan lepas tu mula lah semua badan fit sakit2 -,-" Okay lah, see you next time. Bye..

Tuition

Assalamualaikum, selamat sejahtera dan salam satu Malaysia diucapkan kepada para pembaca sekalian. Pada hari ini, saya akan menceritakan suasana di dalam kelas tuition yang sangat riuh..

*malas nak cakap formal

Tadi masa subjek Science cikgu tak ada, abang2 kat center tu lah yang jaga kitorang. Memang tak boleh nak diam. Fit je yang diam tadi sebab tengah lapar :( Sebab balik2 je daripada latihan bola jaring langsung tak makan. Hahahah.. Boleh pulak diorang cakap muka fit sama dengan muka Hathif :/ Sama ke ? Dah tu, diorang buat2 cerita yang fit dengan Hathif ada hubungan istimewa. Hahahaha. Kenapa lah diorang fikir macam tu ? Fit dengan Hathif kawan je kan ? kan Hathif kan ? Memang lawak gila. Tak ada kerja sebenarnya diorang tu. Fit SAYANG semua kengkawan fit :) Tak tau nak cakap apa dah. Okay byebye^^

Wednesday, February 22, 2012

Bengang lagi

Huffffft ! Bengang tau tak ? Ishhhhhh ! Readers nak tau siapa ? My ex.. Boleh pulak dia lepaskan bengang kat fit. Fit cuma bagi tau kawan fit je "jangan cakap dengan orang yang tengah bengang", tu pun salah ke ?

Pastu mula lah dia cari hal kat fit, dia baling kasut kat fit. Fikir kau tu hebat sangat ke baling2 kasut ni ? Kau kata kau tak batak sangat nak pinjam motor fit kan ? Dah tu asal tadi tetiba je cakap nak pinjam ?. Tersengih-sengih.

Tau pun nak mintak maaf. Tapi walau macam mana bengangnya fit sekali pun, fit dengan dia gaduh tak lama. Paling lama sehari setengah je. Dah adat kitorang, nak buat macam mana kan ? Haishhh... HANYA MAMPU BERSABAR

Enjoy

















Hey hey hey... tu semua gambar time fit dengan kengkawan pergi Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) dengan KLCC. Tapi satu apa pun tak dapat.. hahaha . Lepas tu kitorang pergi KLCC sebab nak beli hadiah anniversary untuk kawan kitorang ( Ilyanis & Danie ). Fit kan assistant diorang :P hahaha.. Padahal tak pernah dapat gaji tau. hahaha

Kat KLCC tu, mula lah kitorang tangkap2 gambar. Semua sporting je, kecuali Udin dengan Fatah. Pemalu lah kata kan. Tapi fit dapat jugak tangkap gambar diorang. heheheh.. Yang Udin tu sebenarnya mana ada kenal kawan2 tusyen fit ( Hathif, Asyraf dengan Fatah ) tapi diorang cepat je rapat. Maklum lah kan ? LELAKI..

Apa lagi nak cerita ? tak tau apa dah .. hahaha. Okay lah, tu je :) Bye

Friday, February 17, 2012

Memekak

video video


Okay readers :) Nah ambik ni.. memang fit memekak gila dengan Jieji, kan Jieji ? hahaha.. btw, kalau terdengar ada macam suara pecah macam tu. Benda tu sebenarnya sebab volume microphone tu kuat sangat and Blackberry fit tak dapat nak tangkap bunyi tu. So, sorry okay ? Yang fit tak tahannya boleh pulak microphone Jieji ada masalah teknikal .. hahahahaha
Yang ni kitorang nyanyi main hamtam je. Kalau yang original punya insyaAllah fit akan buat. hehehe.. Fit feeling gila nyanyi lagu tu kan ? nampak tak ? hahaha.. Have A Nice Day with Jieji :)



Nadhirah videographer ;) Thank you Dhirah

Friday, February 10, 2012

Bengang tahap gaban

Ishhhhhh ! Bengang gila hari ni..

1) Kawan cari masalah
2) Ada orang nyorokkan kasut fit

Fikir fit suka lah korang nyorokkan kasut fit ? Bengang gila tau ? Nasib baik fit tak nangis / touching tadi. Kalau tak, memang semua orang fit palau tadi. Haishhhh ! Okay.. Calm down. Huffffft ! Nasib baik lah fit sabar. Untung lah ada Yana yang boleh tenangkan fit. Thank you Yana =D Kalau tak ada Yana, fit tak tau lah fit jadi macam mana nanti.

(Astagfirullah halazim)

*Sorry kepada sesiapa yang terasa
#Fit kalau marah memang macam ni, tapi percayalah.. Fit bukan jenis orang yang pemarah sebenarnya.


BE SMILE

Happy happy happy

Hye hey hye hey.. hehehe, apa khabar semua ? happy tak ? happy kan ? happy lah.. hahaha. Nak tau tak fit happy sebab apa ? nak tau ? nak tak ? Fit happy sebab masa tu fit dah tegur senior kat sekolah fit (M.U.) hehehe.. Sebenarnya dah lama dah dia suruh fit tegur dia, tapi sebab fit ni orangnya pemalu sikit so lama lah jawabnya. Masa kat kantin sebenarnya fit nak tegur dia, fit suruh kawan fit temankan (ilyanis), lepas fit dah ada keberanian nak tegur dia tu tetiba yanis pergi tempat lain. So, tak dapat lah fit nak tegur dia. Readers nak tau tak macam mana fit tegur dia hari Rabu tu ? Okay.. Masa tu time Kokurikulum fit nak pergi kat rumah yanis dekat Desa Pasifik, tak jauh pun dari sekolah.. jalan kaki je. Masa on the way nak pergi tu tetiba fit ternampak dia, hufffft ! Pastu fit cuba memberanikan diri untuk tegur dia. Akhirnya, fit tegur jugak dia.. Lambai tangan pulak tu. hahahaha.. Dia pun tegur fit balik :D Kitorang terserempak kat jalan tu sebab dia pun tinggal kat Desa Pasifik. Untunglah kan ? hahaha.. Dah lepas jauh daripada dia, sikap fit dah macam orang gila dah tergelak-gelak. Hahaha.. Sebab happy sangat kan ? hehehe.. *menggedik lah pulak
Okay lah .. tu je nak cerita. Fit harap readers pun happy okay ? Bye

Sunday, February 5, 2012

Nothing to do




Tu namanya budak tak ada kerja kan ? hahaha.. fit kan memang macam tu :) Semua hitam putih je.. Maklum lah, tak kenal erti moden *cewahhh.. ayat tak boleh blah
hahaha.. btw, fit suka gambar yang ketiga <3 Macam orang lain. Nampak comel.. Fit memang comel pun kan ? kan ? hehehe *gurau je
Okay lah, Got to go.. BYE READER SAYANG !

Abang angkat





Hye semua ! Tu abang angkat fit :) Dia ni pun fit sayang macam fit sayang abang fit ( Nur Ikhsan ) Fit happy sangat bila dapat chat or text dengan dia. Lagi2 kalau dia tegur fit dulu, lagi lah fit suka ! Hehehe.. BYE ;)

Nama abang angkat fit : Muhammad Fathur Rozi

Obses

Hye hye hye hye readers, rindu kat kamu semua :D Apa khabar ? sihat ? hehehe.. Nampak tak tajuk tu ? Obses kan ? Hari ni fit nak cerita kat kamu semua, ada seorang budak kat fb ni dia terlalu obses sangat kat fit. Sebelum tu fit dengan dia pernah jumpa kat Kem KRS. Time tu dia jadi penghulu kat kem tu. Pastu first2, dia suka kat kawan fit(Ilyanis) pastu sedara2 fit (Kayria and Isma) , dia mintak tolong fit kenal-kenalkan kat kawan fit.

Fit tak nak tolong dia sebab masing2 dah ada bf. Fit takut dia kacau kengkawan fit pulak. Lepas tu, dia mintak tolong banyak kali kat fit sampaikan fit geram sangat kat dia. Dan akhirnya, fit tak layan dia.. Lama2 kemudian dia mintak maaf kat fit. Setiap kali fit online dia mintak maaf kat fit. Tapi fit tak layan. Fit tak sampai hati nak tengok dia mintak maaf je kat fit setiap fit online, akhirnya fit pun maaf kan lah.

Dah lepas fit maaf kan dia, mulailah dia cakap kat fit yang dia suka sangat kat fit, dia sayang fit tu semua bagai. Tapi tetap lah, fit tak terima dia sebab fit tak suka dia. Lepas dah mintak kemaafan dia mintak perhubungan dengan fit pulak. Setiap kali fit online mesti je dia cakap hal yang sama.. Sampai fit pun dah naik bosan -,- Kenapa lah dia terlalu obses sangat kat fit ? Fit bukan lawa mana pun -___-

Okay lah tu je cerita yang sebenarnya. BYE ! :D

Friday, January 27, 2012

Brother

Urrrggghhhh ! Fit rindu sangat kat abang fit :'( Bila fit tengah sedih, kesunyian ataupun boring.. Abang fit selalu buat fit tersenyum dan ketawa.. Tapi fit cuma boleh rasakan semua tu setahun sekali je sebab abang fit ada kat kampung. Fit sayang sangat kat abang fit. Fit ingat lagi masa fit balik kampung tahun lepas, abang fit ajak fit pergi tengok orang memancing malam2 buta. And kak Isma pergi dengan ayah dia. hahah.. Yang fit tak tahannya abang fit bawak motor tu dekat lorong kuburan. Aishhh, seram sejuk fit dibuatnya. Fit tak sanggup bukak mata sebab dah lah tak banyak orang lalu kat situ and dah lah naik motor pulak tu. Fit peluk abang fit erat2, hehehe sebab terlalu takut. Then, abang fit buat fit takut, dia cerita yang dulu dia ada nampak pontianak kat situ. Padahal je sebenarnya. Hahaha.. Yang bestnya lagi, Abang fit bawak motor laju2, nasib baik fit tak terpelanting :) Dah lah jalan tar tu banyak lobang. Ishhh ishhh ishhh ! hahaha.. Lepas tu, kitorang berhenti kat pasar.. kitorang beli "Tahu Toktok", fit pun tak tau apakebenda makanan tu. Tapi okaylah jugak, SEDAP ! ;) Bila saat dah nak berpisah tu, abang fit peluk fit.. Huaarrggghhh ! Fit tak sanggup lepaskan orang yang fit sayang ! Fit nak ternangis tahu ? Sampaikan malam sebelum nak balik tu, fit sanggup tidur lambat semata-mata nak buat keychain untuk abang fit.. Betapa sayangnya fit kat abang fit tu kan ? hmmm....


My bother's name is : Nur Ikhsan

Monday, January 23, 2012

Bengang !

Eeeeee ! Bengangnya fit , hari ni tak dapat nak tidur sebab bom sana, bom sini dan bom situ. Haihhh ! Rasa nak kena penyepak je orang yang bakar mercun tu ! STOP LAH PLEASE !!!!!! Macam dah kat bumi Palestin dah ni ! Haaaaaa ! Ye ye, teruskanlah. Teruskan eyh ? Jangan berhenti tau ? ! Erghhhhh ! KEMARAHAN MELANDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, January 19, 2012

Jieji..

Hai readers ? how are you ? hehehehe..
Sekarang ni fit nak cerita pasal Jieji :) Sebelum tu fit nak mintak maaf kat jieji sebab fit share kat blogger ni okay ? Okay.. mula2 macam ni, masa kat tusyen semalam, fit, jieji dengan fatah nak beli air kat bawah. Yang fatah tu nak tau siapa ? Dia kawan tusyen kitorang kat Ilmu Studio. Okay sambung balik eyh, pastu jieji nak tengok kawan kitorang kat small group. Jieji pergi tengok kawan kitorang kat pintu yang rosak tu. Dengan tak sengajanya, jieji tertolak pintu tu. Akhirnya, pintu tu pun nak terjatuh, tapi nasib baik lah jieji tahan pintu tu.. kalau tak fit tak tau lah apa yang jadi. Dekat belakang pintu tu tepat2 ada kawan kitorang. Nama kawan kitorang tu Ilyanis. Kenal tak ? Alaaaa.. kawan kitorang yang HOT tu lah. Tau kan ? hahaha.. Time tu sumpah fit tak tahan nak tergelak. Boleh jadi satu studio tu terkejut dan tergelak ! hahahaha.. Okay, tu je yang fit nak cerita :) Bye..

Hari ni...

Hai pembaca2 sekalian. Nak tau tak ? Nak tau tak ? Tadi kan.. Ewww, tadi tadi tadi kan.. hahaha ! Lawak gila. Tadi masa fit nak balik dari sekolah, tetiba ada seorang mamat ni tetiba je cakap "tunggu jap ! Nak balik ke ? Jom saya hantar sampai rumah awak" sambil bawak motor. Errghhh ! Fit pun apa lagi, fit balas balik "hmmm, takpe lah tak payah" *tergedik-gedik pulak tu. Hahaha. Btw, tu saja je. Fit tak suka mamat tu. Senang cerita,fit tak suka semua lelaki until one day fit jumpa yang betul2 tulen dulu. Fit kena investigate dulu siapa orang tu, kalau dia betul2 okay baru fit nak. Hehehehe... Banyak mulut pulak fit ni. Buekkkk :P hahaha... Okay, that's all for today. Thank you :)

Wednesday, January 18, 2012

Tuition..

Hi blog readers, today I want to talk in English. You all understand that right? hahaha .. Yesterday I went tuition, then the teacher talk about the student's name. After that, teachers say that he can't memorize all the names of students but only one teacher remember? you want to know who? I was one .. *bahasa melayu pulak (fit tak sepandai awak semua)
. Lepas tu, Jieji pun tergelak dan akhirnya satu kelas mencuba untuk sebut nama fit.. hahahaha. lawak gila ! lepas tu, cikgu tulis nama fit kat whiteboard. Awww ! TERHARU rasanya, hahaha sebab nama fit je yang ada kat whiteboard tu. Rasa macam the special one ! hahaha *berangan
. Mula2 cikgu tulis nama fit "Fitriningsih", hahahaha pun boleh xD Then, fit pun betulkan jadi "Fitrianingsih". Susah ke nak sebut ? hahaha.. Apa2 pun, fit nak ucapkan terima kasih kepada semua yang telah buat fit ketawa :D Fit sayang kamu semua..
(Yang English tu tak perlu sebenarnya kan ? hahaha xD)

ENDING..

THIS BLOGGER IS ENDING TALKING ABOUT HIM FROM NOW !

Sunday, January 15, 2012

Just Memory...




Arggghhhhh ! Rindunya time ni :( boleh tak fit nak undur balik time tu ? boleh tak ? boleh la ? boleh please ? alaaaa boleh laa ? boleh eyh ? ... Hmmm, kalau sekarang ni memang harapan lah nak ada gambar macam tu lagi :( Fit tak boleh lupa memory tu. huhuhuhu :'( I WANT TO TAKE A PICTURE WITH YOU AGAIN ! Tapi, semua yang fit inginkan tu cuma harapan je lah. OKAY FINE ! huffffft -,-"

fit baik : bila nak tangkap gambar macam tu lagi ?

fit jahat : kau tak payah nak berangan la weyh..

fit baik : tapi aku sayangkan dia..

fit jahat : walaupun kau sayang dia, ada dia sayang kau balik ?

fit baik : aku tak tau (dengan muka yang sedih)

fit jahat : ahahahhaaha.... PADAN MUKA KAU !

fit baik : aku harap suatu hari nanti aku dapat tangkap gambar dengan dia lagi :)

fit jahat : kau mimpi terlalu jauh lah sengal ! hahaha

fit baik : okay fine ! Kau nak menang kan JAHAT ?! Nak menang ambik ! Aku tak perlu pun :P

fit jahat : Uishhhh... dia marah lah. Takut dowh. Better aku lari dulu. CHAW --->

Edited photo by Fitria..






Lawa kan ? hahaha.. Nanti fit nak cuci gambar ni :) Lepas tu, letak kat purse fit.

*kalau ada gambar tu yang korang rasa fit gedik/buruk, itu lumrah manusia okay ? hehe ;)

Thursday, January 12, 2012

I'm sorry..

I'm sorry .. faham kan maksud tajuk tu ? fit mintak maaf. Tau tak kat siapa ? Mesti takde orang tau kan ? huffffft ! -,-
Sebenarnya fit nak mintak maaf kat you, sebab hari ni fit sombong dengan you. Fit bukan saja2 nak sombong, fit sombong ada sebabnya yang you tak perasan. Sakit hati tau tak dengar ayat tu. You fikir fit ni patung ke ? yang you fikir fit tak dengar ?
Fit bukan patung okay ? fit pun ada perasaan jugak. Main sedap mulut you je cakap kan ? kat depan kawan you pulak tu. Kalau you nak tau, nak tau sangat kan ? fit still simpan lagi gambar kita time sukan tahunan. You ada ? takde kan ? you dah lupakan fit.. bye